Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης μακροχρόνια ανέργων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), καλεί μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στους Δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά,  και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία υπολογίζεται και πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης που έχει την ακριβή τίτλο «Δράσεις επανακατάρτισης και επαγγελματικής ένταξης σε βιώσιμους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού για μακροχρόνια ανέργους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση, συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων για 210 μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, (ΣΒΑΑ) για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους.

 

Το πρόγραμμα  κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 260 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 120 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά, και έως 1.900€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω πράξης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ωφελούμενους.

 

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μακροχρόνια άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, όλων των περιοχών παρέμβασης
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
  • Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης
  • Να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Το έγγραφο αυτό παρέχεται από τον ΟΑΕΔ.
  • Να είναι:
  • Για τα προγράμματα Στέλεχος Προστασίας Δεδομένων (DPO) & Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Για τα υπόλοιπα προγράμματα οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: http://www.thessalonikiskills.gr/

έχει ξεκινήσει και θα λήξει στις  20 Νοεμβρίου 2020

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Την παροχή συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, με περιεχόμενο:
  • τη διερεύνηση και καταγραφή των επαγγελματικών δεξιοτήτων και προτιμήσεών τους, και τη διάγνωση των εξατομικευμένων αναγκών του κάθε ωφελούμενου/ης,
  • την ανίχνευση και επίλυση των επαγγελματικών, κοινωνικών, οικονομικών, οικογενειακών κλπ. παραγόντων που περιβάλλουν τον ωφελούμενο/η,
  • την ενεργοποίηση του ίδιου του συμβουλευόμενου, ώστε να αναπτύξει, ή να αναβαθμίσει τις υφιστάμενες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την (επαν-) ένταξή του στην οικονομική ζωή, και,
  • την ανάπτυξη και επεξεργασία ατομικού σχεδίου δράσης
  • Την υλοποίηση έξι (6) προγραμμάτων κατάρτισης σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα
  • Την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ σε εξειδικευμένα ή οριζόντια αντικείμενα, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν, και,
  • Την παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής ανάπτυξης επιχειρηματικότητας. Η συμβουλευτική αυτή παρέχεται μέσω ατομικών συνεδριών, με στόχο την υποστήριξη των ωφελούμενων ώστε να μπορούν να εκπονούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020».

Πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της Πρόσκλησης στο e-mail: [email protected], και στο τηλέφωνο 2310 539682 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 16:00).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

KEK EDISINET – Θεσσαλονίκη
Χρίστου Πίψου 16, ισόγειο, Θεσσαλονίκη
2310 511344, 2310 537478
2310 500246
[email protected]

Γιαννιτσά
Μπάφρας 14 , Γιαννιτσά 58100
23820 83740, 23820 21002
23820 83740
[email protected]

Μοιραστείτε το

Δείτε επίσης

Καινοτόμο Σύστημα μάθησης με χρήση τεχνικών παιχνιδοποίησης.

ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ: «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (ΕΠΑνΕΚ) Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ